Címkék

2010. július 19., hétfő

Mi van a tejben?

Minden reggel tejeskávét iszom gabona kávéból, kis csalással, mert teszek bele 1 teáskanál valódi( ?) bab kávéból lévő port is. Ezt a keveréket másfél dcl nem forró vízbe teszem és felöntöm szintén másfél dcl tejjel. Míg ezt iszogatom, elolvasom a világ híreit, belenézek blogokba, egyszóval nyugalom.
Ma viszont mérgelődés! Kétszer öntöttem ki az elkészített italomat a tej miatt! A tejet ma reggel vettem a tőlem 3 lépésre lévő kisboltból, ráírva, 26-ig fogyasztható, ma ugye 19-e van, már nem jó, de nem savanyú, még véletlenül se. Az első kiöntés után megkóstoltam a tejet, jóízű volt.
Akkor mi van? Újra készítés, újra fehérje kicsapódás! Kiöntés.
Az étel pocsékolása nálam bűn, most itt van több mint félliter tej, ami nem savanyú, még másra biztosan jó lenne, nem fogom kidobni!
Őszibarack van a hűtőben, méz, pici vaníliás cukor, turmix. Ma ez van a kávé helyett. A tej dobozára ráírva :hőkezeléssel tartósítva! Még valami más is?


2 megjegyzés:

  1. Talán jobb is, hogy nem tudjuk mi van a tejben! (A tejfölben, mert az is furcsán viselkedik és még sorolhatnánk szinte a végtelenségig...)
    Jól vagy? Minden rendben? Ez a nagy hőmérséklet különbség nem viselt meg? Én most jól érzem magam, de tudom, hogy másoknak ez a hűvös idő nem a legkellemesebb.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm érdeklődésedet, én jól vagyok, inkább a hűvös minta hőség. Most sok bosszúság van!

    VálaszTörlés